Orez cu zarzavaturi

Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie cat o nuca
  • 8 dl ulei
  • 300 g orez intr-o lingura strecuratoare

Mod de preparare

Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda si adaugam langa ceapa. Mai calim putin, apoi diluam cu 6 dl apa calda. Punem o lingurita cu varf de Vegeta, ½ lingurita de busuioc sau rozmarin, ¼ de lingurita cu cimbrisor, si, prajim sub capac pana se inmoaie. Daca a rams tare amestecam cu o furculita si adaugand putina apa fiebem in continuare. Cei care prefera gusturile exotice pot folosi curry in loc de cimbrisor. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de rosii si le taiem in felii subtiri. Luam orezul de pe foc adaugam rosiile taiate, presaram 120 g de cascaval razuit, ½ de buchetel de verdeata de patrunjel taiat marunt, apoi batem 2 oua pana devin spumoase si turnam deasupra. In final, amestecam totul cu o furculita cu grija si punem intr-o forma termorezistenta de cel putin 1,5 l sau intr-o tava unsa cu unt. Acoperim cu folie de aluminiu si coacem aprox. 10 minute la foc mediu, pana ouale se intaresc si aromele se intrepatrund. Cand e gata lasam sa se raceasca cateva minute, apoi rasturnam pe o farfurie mai mare, si servim calda ca fel de mancare unica. O tinem la frigider. Cine este deranjat de gustul rosiilor crude le poate cali in putin ulei. In acest caz adaugam doar 0,6 dl ulei in orez. In loc de rosii putem folosi si alte legume (de ex. onopida, broccoli, pastarnac) dar acestea trebuie fierte in preabil in abur pana se inmoaie.
Alte mancaruri recomandate

Salata de vinete cu ardei

Vinete la cuptor

Tocanita taraneasca cu ciuperci

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Mămăligă (reţeta de bază)

Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...

Mămăligă (reţeta de bază)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise