Pentru orez egiptean simplu se spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin, pana devine translucent.
Pentru orez egiptean simplu se spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin, pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua clocote,pune capacul si lasa-l la foc mic vreo 20 minute. Nu se mai deschide capacul si nu se deranjeaza. Nu trebuie amestecat si cand e gata apar niste gauri prin orez. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a fi servit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...
Dovleac copt asezonat cu seminte de susanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj