Orez israelian

Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8 minute. Intr-o tigaie se praj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. orez
  • 1 lingura sare
  • 100 gr. fistic
  • 100 gr. alune
  • 50 gr. prune uscate
  • coaja de la 2 portocale
  • 2 cartofi
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 lingura coriandru
  • 1/2 lingurita sofran

Mod de preparare

Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8 minute. Intr-o tigaie se prajesc cartofii cu condimentele. Intr-un vas se pun cartofii, 1/3 din orez, fructe uscate, apoi inca un strat de orez si unul de fructe, ultimul fiind de orez. Se acopera cu un prosop, se pune capacul deasupra si se lasa 40 de minute.
Se serveste la fripturi de pui.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...