Orez prajit - reteta de baza

Orezul prajit este foarte bun ca si garnitura. Pentru preparare aveti nevoie de ulei, ardei, ceapa, oua, sos de soia, orez si ulei de susan.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei
  • 1 ardei gras
  • taiat cubulete
  • 2 cepe verzi
  • taiata
  • 3 oua
  • 3 linguri sos de soia
  • daca e light
  • daca nu mai putin
  • 2 cani de orez fiert
  • e mai bine daca e numai aproape facut
  • ulei de susan
  • ptr gust
  • Optional:
  • ghimbir proaspat
  • usturoi
  • morcov
  • ardei iute
  • coriandru proaspat

Mod de preparare

Orezul prajit este foarte bun ca si garnitura. Aceasta e reteta de baza, multe alte ingrediente se pot adauga, pe care le gasesti la optional.
Pentru a prepara aceasta mancare cu orez dauga uleiul intr-o tigaie si cand e fierbinte adauga ardeii si ceapa verde. Adauga ouale si amesteca,sa fie bucati.
Adauga orezul si sosul de soia, amestecand cam 2 minute. Chiar inainte de a o lua de pe foc adauga uleiul de susan, altfel isi pierde aroma.


Orezul prajit se serveste cald.

Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

Desert tort de inghetata cu banane si capsuni
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca