Orez sirbesc

Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele. Se a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa
  • ardei gras
  • morcovi
  • mazare (facultativ)
  • ciuperci (facultativ)
  • rosii la conserva sau 1 lingura bulion
  • orez cu bobul rotund
  • delikat sau supa de carne
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele.

Se acopera cu apa, se adauga delikat ptr. gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cind in cind se amesteca si daca trebuie se adauga apa pina fierb orezul si legumele. Mincarea trebuie sa fie legata.

Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.
Se serveste ca garnitura ptr. friptura sau ca mancare de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...