Orez spaniol cu legume

Orezul spaniol cu legume este o mancare delicioasa si sanatoasa si se poate servi ca atare sau ca si carnitura la carne. Se caleste ceapa in ulei. Se adauga morcovul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 1 cup orez cu bobul lung
  • 2 1/2 cup apa
  • 1 ceapa
  • taiata marunt
  • 1 ardei verde
  • taiat cubulete
  • 2 catei de usturoi
  • taiati marunt
  • 1 morcov
  • ras sau taiat marunt
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cateva fire de sofran
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Orezul spaniol cu legume este o mancare delicioasa si sanatoasa si se poate servi ca atare sau ca si carnitura la carne.

Se caleste ceapa in ulei. Se adauga morcovul ,usturoiul si ardeiul verde.
Se adauga pasta de tomate si apoi orezul.
Se amesteca,se toarna apa,sarea ,piperul si sofranul.
Se da la foc mare,se lasa sa dea un clocot,apoi se face focul mic si se tine acoperit 20 de minute.
Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a servi.


Orezul spaniol cu legume se poate servi ca si garnitura la carne.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati in sos de ceapa si ardei

Carnati in sos de ceapa si ardei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca