Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in toata tara. In varianta originala la paella se folosesc creveti, ardei gras, mazare si sofran.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g orez arborio
  • 100g creveti curatati
  • 200g midii
  • 50ml vin alb
  • 2 ardei grasi (unul verde si unul rosu)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4lg mazare verde
  • sofran (cateva filamente)
  • 2lg ulei de masline

Mod de preparare

Paella este o mancare tipic spaniola, ce a pornit in varianta originala din regiunea Valenciei. Sunt cunoscute o multime de variatiuni ale acestui preparat culinar, dar reteta originala este cu creveti. Daca ajungeti in Spania si doriti sa serviti paella, este recomandat sa incepeti ori cu cea cu creveti, ori cu cea cu pui, dar niciodata sa nu incercati pentru prima data o paella amestecata cu fructe de mare si carne de pui sau porc.

Puneti sofranul sa se inmoaie in 4 linguri de apa calduta. Spalati bine orezul si scurgeti-l. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie marem adaugati ceapa si ardeii taiati julien. Caliti timp de 5 minute. Adaugati orezul si turnati peste 1l de apa clocotita, puneti sofranul si amestecati. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand orezul este aproape gata. Amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Mai completati cu apa daca scade prea mult.

Adaugati vinul si crevetii curatati si midiile si lasati sa mai fiarba acoperit inca 5-7 minute. Adaugati mazarea verde (daca este cruda trebuie fiarta putin inainte) si ornati cu verdeata.


Paella se serveste calda.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos