Pilaf cu dovlecei si marar

Pentru pilaf cu dovlecei si marar dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Orezul se alege de impuritati, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • dovlecei proaspeti/conserva - 900 g/500 g
  • supa de oase - 750 ml sau 750 ml apa si 1 1/2 cub MAGGI de vita
  • ceapa - 100 g
  • orez - 250 g
  • ulei - 100 ml
  • margarina/unt - 30 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pilaf cu dovlecei si marar dovleceii proaspeti se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. (Cei din conserva se trec prin jet de apa rece si se taie cuburi). Orezul se alege de impuritati, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. in ulei se inabusa orezul, ceapa si dovleceii. Se adauga supa de oase, sare, iar cand da in fiert, 1 legatura de marar verde. Se introduce vasul la cuptor acoperit cu capac si se lasa la foc potrivit cca 10 minute.

Pilaful cu dovlecei si marar se serveste cald, cu unt topit deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...