Pilaf cu lamaie si usturoi

Pilaful cu lamaie si usturoi este o mancare cu orez si legume delicios. Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute. Adauga orezul si amesteca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi
  • taiati marunt sau pisati
  • 2 morcovi
  • dati pe razatoare
  • 1 1/3 cana de orez cu bobul lung
  • 3 cani de apa
  • un cub de Maggi de gaina
  • 2 lingurite de coaja de lamaie
  • data pe razatoarea fina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pilaful cu lamaie si usturoi este o mancare cu orez si legume delicios. Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute. Adauga orezul si amesteca. Adauga apa, cubul si sarea.
Fierbe orezul la foc mijlociu 20 minute. Dupa ce opresti focul, mai lasa-l vreo 10 minute acoperit.


Pilaful cu lamaie si usturoi se serveste cald.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca