Pilaf cu prune uscate si ceapa

Pentru pilaf cu prune uscate si ceapa orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Prunele uscate se curata de codite, se spala cu apa fierbinte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • orez - 250 g
  • prune uscate - 200 g
  • ceapa - 150 g
  • zahar - 20 g
  • ulei - 100 ml
  • sare dupa gust
  • 1 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru pilaf cu prune uscate si ceapa orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Prunele uscate se curata de codite, se spala cu apa fierbinte, apoi cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga prune, cubul MAGGI, zahar, sare, apa fiarta (600 ml) si se introduc in cuptor intr-un vas acoperit cca 10-12 minute.

Pilaful cu prune uscate si ceapa se serveste cald.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide