Pilaf de orez picant

Pentru pilaf de orez picant se curata puiul si se taie bucati apoi se pune la fiert in 2 l de apa, se ia spuma mereu si se lasa 1 ora sa fiarba.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 ardei grasi
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 cana orez
  • vegeta
  • 2 lg ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lg boia de ardei iute sau un ardei iute

Mod de preparare

Pentru pilaf de orez picant se curata puiul si se taie bucati apoi se pune la fiert in 2 l de apa, se ia spuma mereu si se lasa 1 ora sa fiarba. Dupa ce a fiert, se scoate si se strecoara lichidul.
In alta cratita se pune uleiul si legumele rase sau tocate fin. Se lasa 2 minute sa se caleasca putin apoi se adauga supa. Dupa ce au fiert de jumatate se pune orezul spalat bine si boiaua sau ardeiul iute tocat. Se lasa sa fiarba 15 minute. La sfarsit se pune puiul si se mai lasa 1-2 minute pe foc.


Pilaful de orez picant se serveste cald, cu muraturi asortate.

Altre retete culinare:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de spanac cu ceapa verde

M-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu...

Mancare de spanac cu ceapa verde
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise