PILAF INDONEZIAN

Pune orezul intr-un ceaun, toarna 600ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15 minute la foc mic, pana scad

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez cu bobul lung 300g
  • 2 oua batute
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ardei chilly rosii taiati fin
  • 2 cepe tocate
  • ulei de masline 30ml
  • 1 ardei galben curata de seminte si taiat
  • 2 morcovi taiati in betisoare
  • sos de soia 40ml
  • 4 cepe verzi taiate
  • o legatura de coriandru tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pune orezul intr-un ceaun, toarna 600ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15 minute la foc mic, pana scade apa. Rastoarna-l intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Intre timp, incalzeste 5ml ulei in ceaun si lasa ouale la prajit pana obtii jumari. Cand sunt gata, scoate-le pe o farfurie. Pune intr-un blender usturoiul, jumatate din cantitatea de chilly si ceapa tocata. Mixeaza pana obtii o pasta.Toarna uleiul in ceaun si amesteca pe foc timp de 1 minut pasta obtinuta. Adauga restul de chilly si legume si lasa inca 2 minute pe foc sa se prajeasca usor. Toarna in ceaun si orezul racit si amesteca cu legumele timp de 3 minute. Toarna peste amestec sosul de soia, ceapa verde si ouale si lasa pe foc pana totul devine fierbinte. Adauga coriandrul, asezoneaza cu sare, piper si serveste imediat.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca