Pui tandoori cu curry de legume este o specialitate indiana foarte indragita. Secretul acestei retete cu pui sunt condimentele.
Pui tandoori cu curry de legume este o specialitate indiana foarte indragita. Secretul acestei retete cu pui sunt condimentele.
Inainte de a va apuca de orice, porniti cuptorul. Apoi bucatile spalate de pui le uscati bine si le puneti intr-un castron cu zeama de lamaie.Le ungeti apoi bine cu pudra tandoori si sare dupa care puneti peste iaurt.
Asezati bucatile de pui intr-o tava unsa si dati 20 de minute la cuptor.
Pentru curry se curata si se taie bucatele morcovul,prazul si ceapa. Puneti apoi ecapa la calit. Cand incepe sa se rumeneasca puneti usturoiul si ghimbirul si se prajesc 2 minute, amestecand continuu. Puneti apoi morcovul, mazarea si prazul, boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce, si se prajesc toate la foc mic 3 minute. Se adauga orezul spalat si scurs in prealabil. Adaugam supa de legume, sucul de lamaie si nuca de cocos. Se da in cateva clocote, apoi punem vasul la cuptor pana cand orezul absoarbe toata zeama.
Pui tandoori cu curry de legume se serveste cald alaturi de bucatele din piept de pui.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi de folos:Cratita marca Calve, de la KitchenShop.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii