Pui tandoori cu curry de legume

Pui tandoori cu curry de legume este o specialitate indiana foarte indragita. Secretul acestei retete cu pui sunt condimentele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente tandori chicken:
  • 500 gr de piept de pui
  • 2 linguri de pudra tandoori (scortisoara
  • coriandru
  • chimion
  • cuisoare
  • usturoi pudra
  • ghimbir pudra
  • boia iute
  • boia dulce
  • sare)
  • 150 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • sare dupa gust
  • Curry cu legume:
  • 100 gr orez salbatic
  • 100 gr morcov
  • 100 gr mazare
  • 100 praz
  • 1 litru de apa
  • 500 gr zeama supa groasa de legume
  • 1 lingurita lamaie
  • cate 1 lingurita rasa din turmeric
  • chimen macinat
  • coriandru macinat
  • boia dulce
  • 30 gr nuca de cocos rasa
  • 1 jumate lingurita de boia iute
  • 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita coriandru

Mod de preparare

Pui tandoori cu curry de legume este o specialitate indiana foarte indragita. Secretul acestei retete cu pui sunt condimentele.
Inainte de a va apuca de orice, porniti cuptorul. Apoi bucatile spalate de pui le uscati bine si le puneti intr-un castron cu zeama de lamaie.Le ungeti apoi bine cu pudra tandoori si sare dupa care puneti peste iaurt.

Asezati bucatile de pui intr-o tava unsa si dati 20 de minute la cuptor.

Pentru curry se curata si se taie bucatele morcovul,prazul si ceapa. Puneti apoi ecapa la calit. Cand incepe sa se rumeneasca puneti usturoiul si ghimbirul si se prajesc 2 minute, amestecand continuu. Puneti apoi morcovul, mazarea si prazul, boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce, si se prajesc toate la foc mic 3 minute. Se adauga orezul spalat si scurs in prealabil. Adaugam supa de legume, sucul de lamaie si nuca de cocos. Se da in cateva clocote, apoi punem vasul la cuptor pana cand orezul absoarbe toata zeama.


Pui tandoori cu curry de legume se serveste cald alaturi de bucatele din piept de pui.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi de folos:Cratita marca Calve, de la KitchenShop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti

Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...

Cartofi umpluti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca