Risoto cu sos de rosii

Pentru risoto cu sos de rosii se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbinta intr-o cratita untul, se pune orezul si se amesteca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 ceasca orez
  • 2 linguri unt
  • 3 cesti zeama de carne
  • 2 linguri branza rasa
  • unt proaspat cat o nuca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru risoto cu sos de rosii se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbinta intr-o cratita untul, se pune orezul si se amesteca pana incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne si se da la cuptor, la foc potrivit. Se lasa circa 25 de minute fara sa se amestece, pana ce orezul este fiert, dar nesfaramat, bob de bob. Se unge o forma de tabla bine cu unt, se asaza orezul la care s-a adaugat o bucatica de unt proaspat si putina branza rasa, se da cateva minute la cuptor si se rastoarna pe farfurie. Se presara deasupra branza rasa sau cascaval ras, iar imprejur se pune cu lingura un sos gros de rosii.


Risoto cu sos de rosii se serveste foarte fierbinte.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...