Risotto cu bacon afumat, rozmarin si vin rosu

Atunci cand preparati risotto adaugati cele 3 pahare de vin rosu. Prajiti baconul in putin ulei de masline, pana ce se rumeneste usor. Adaugati cicoa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pahare de vin rosu
  • 10 felii de bacon afumat
  • ulei de masline
  • 2 capatani de cicoare
  • 1 legatura de rozmarin
  • 1 bucata mica de unt

Mod de preparare

Atunci cand preparati risotto adaugati cele 3 pahare de vin rosu. Prajiti baconul in putin ulei de masline, pana ce se rumeneste usor. Adaugati cicoarea tocata marunt si rozmarinul in oala, impreuna cu bucata mica de unt si gatiti-le la foc mic, cu capacul pus, pana cand se inmoaie. Puneti totul peste risotto si tineti pe foc inca 15 minute.


Se orneaza cu crengute de rozmarin si cu feliute subtiri de bacon prajit. Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente

Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca