Risotto cu cimbru si mascarpone

Coaceti capatanile de usturoi intregi la 230 grade Celsius sau pe treapta a 8-a la cuptorul pe gaz, timp de circa 30 de minute, pana se inmoaie. Sepa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • risotto
  • 2 capatani mari de usturoi
  • frunze de cimbru
  • 155 g migdale decojite
  • 250 g pesmet
  • ulei de masline
  • 2 linguri cu varf de branza mascarpone

Mod de preparare

Coaceti capatanile de usturoi intregi la 230 grade Celsius sau pe treapta a 8-a la cuptorul pe gaz, timp de circa 30 de minute, pana se inmoaie. Separati cateii si stoarceti compozitia dulce. Adaugati usturoiul peste risotto, impreuna cu cimbrul. Intr-o tigaie, prajiti migdalele si pesmetul in putin ulei de masline, pana cand devin crocante si aurii. Asezonati cu putina sare.


Risotto se serveste cu o bucata de mascarpone, migdalele prajite si pesmetul rumenit deasupra.

Alte retete:

Placinta cu dovleac Papanasi fierti Dovlecei cu orez la cuptor

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Este un tortuleț de post, cu un blat ușor umed și mere întregi, umplute cu gem de gutui și rahat multicolor. Și...

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa