Risotto milanez cu ciuperci

Risotto este mancare de orez delicioasa, ce poate fi servita ca si garnitura, dar si ca si fel principal. Risotto nu este pilaf, are o conistenta mai cremoasa, si se face cu supa. Pentru risotto milanez cu ciuperci orezul se alege de impuritati si se spala. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/150 g
  • supa de oase - 750 ml sau 750 ml apa si 1 1/2 cub MAGGI de vita
  • orez - 300 g
  • margarina/unt - 100 g
  • sunca presata - 100 g
  • pasta de tomate - 250 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru risotto milanez cu ciuperci orezul se alege de impuritati si se spala. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (ciupercile din conserva se trec prin jet de apa rece si se taie lame). sunca presata se taie felii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Orezul se inabusa in 75 g margarina sau unt, se adauga supa de oase, sare, se fierbe 5 minute, apoi se acopera vasul cu capac si se introduce la cuptor cca 15 minute. Ciupercile se inabusa in restul de margarina sau unt, se adauga sunca continuandu-se inabusirea inca 5 minute, apoi 150 g sos tomat si se mai fierb 5 minute.


Risotto milanez cu ciuperci se serveste cald, cu pasta de tomate deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...