Rizi-bizi cu mazare

Orezul si mazarea se pun separat la fiert in apa cu unt si sare. Se unge cu unt o cescuta mica, care se umple cu orez amestecat cu cascaval ras si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 1 lingura unt
  • cascaval ras
  • 500 gr mazare
  • sare

Mod de preparare

Orezul si mazarea se pun separat la fiert in apa cu unt si sare. Se unge cu unt o cescuta mica, care se umple cu orez amestecat cu cascaval ras si se preseaza bine. Pe un platou rotund, se pune in mijloc mazarea, iar imprejur se rastoarna cate o cescuta cu orez. Deasupra se presara cascaval si optional sos de rosii.


Se serveste atat cald cat si rece.

Alte retete:

Chiftelute Conopida la cuptor cu bacon Ardei umpluti

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Blatul se află la baza oricarei retete delicioase de pizza. Pentru a obține textura și nuanțele aromate ale retelor...

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise