Rizi-bizi cu mazare

Orezul si mazarea se pun separat la fiert in apa cu unt si sare. Se unge cu unt o cescuta mica, care se umple cu orez amestecat cu cascaval ras si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 1 lingura unt
  • cascaval ras
  • 500 gr mazare
  • sare

Mod de preparare

Orezul si mazarea se pun separat la fiert in apa cu unt si sare. Se unge cu unt o cescuta mica, care se umple cu orez amestecat cu cascaval ras si se preseaza bine. Pe un platou rotund, se pune in mijloc mazarea, iar imprejur se rastoarna cate o cescuta cu orez. Deasupra se presara cascaval si optional sos de rosii.


Se serveste atat cald cat si rece.

Alte retete:

Chiftelute Conopida la cuptor cu bacon Ardei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ceapa si galuste

O mancare clasica cu o aroma si un gust deosebit.

Tocanita de pui cu ceapa si galuste
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca