Rizotto bun

Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi. Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua in apa sarata
  • o portie de orez
  • 150 g de ciuperci
  • 50 g morcovi
  • 50 g napi
  • 30 g gulii
  • 20 g telina

Mod de preparare

Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi.

Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g morcovi, 50 g napi, 30 g gulii, 20 g telina, si le taiem in cubulete de aprox. 0,5 cm. Apoi tocam marunt o ceapa rosie cat o nuca si o calim in 60 g unt pana devine sticloasa. Adaugam zarzavaturile taiate, le calim cateva minute, apoi diluam cu 0,5 dl apa,punem ½ lingurita de sare, ¼ de lingurita de cimbrisor sau curry, putin piper macinat si le calim pana se inmoaie. Intre timp scoatem din teci 300 g de mazare proaspata, si se adauga la celelalte zarzavaturi dup ace a fost spalata. Daca careva a ramas tare, mai turnam putina apa si mai prajim putin. In final taiem ouale tot in cubulete de 0,5 cm si impreuna cu patrujel verde tocat marunt se amesteca in orez. Se fierb la foc moale fara capac inca cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim cald. Presaram deasupra 40 g de cascaval razuit, uniform.

Va fi mai estetic daca umplem cu rizotto o ceasaca unsa cu unt sau intr-un polonic, apoi rasturnam pe farfuria incalzita. Il facem mai consistent daca servim cu sos de rosii. Il tinem la frigider.

Iarna putem adauga 150 g mazare congelata. Sa avem grija sa fierbem prea mult nici orezul nici zarzavaturile pentru ca putem obtine un terci.
Alte mancaruri recomandate:

Tocanita din carne

Tocanita de legume

Tocanita de mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza Casei

O reteta clasica de pizza cu blat subtire, care pastreaza textura fina si usor crocanta a aluatului italienesc.

Pizza prosciutto cu blat Alka Pizza Casei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca