Rizotto bun

Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi. Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua in apa sarata
  • o portie de orez
  • 150 g de ciuperci
  • 50 g morcovi
  • 50 g napi
  • 30 g gulii
  • 20 g telina

Mod de preparare

Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi.

Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g morcovi, 50 g napi, 30 g gulii, 20 g telina, si le taiem in cubulete de aprox. 0,5 cm. Apoi tocam marunt o ceapa rosie cat o nuca si o calim in 60 g unt pana devine sticloasa. Adaugam zarzavaturile taiate, le calim cateva minute, apoi diluam cu 0,5 dl apa,punem ½ lingurita de sare, ¼ de lingurita de cimbrisor sau curry, putin piper macinat si le calim pana se inmoaie. Intre timp scoatem din teci 300 g de mazare proaspata, si se adauga la celelalte zarzavaturi dup ace a fost spalata. Daca careva a ramas tare, mai turnam putina apa si mai prajim putin. In final taiem ouale tot in cubulete de 0,5 cm si impreuna cu patrujel verde tocat marunt se amesteca in orez. Se fierb la foc moale fara capac inca cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim cald. Presaram deasupra 40 g de cascaval razuit, uniform.

Va fi mai estetic daca umplem cu rizotto o ceasaca unsa cu unt sau intr-un polonic, apoi rasturnam pe farfuria incalzita. Il facem mai consistent daca servim cu sos de rosii. Il tinem la frigider.

Iarna putem adauga 150 g mazare congelata. Sa avem grija sa fierbem prea mult nici orezul nici zarzavaturile pentru ca putem obtine un terci.
Alte mancaruri recomandate:

Tocanita din carne

Tocanita de legume

Tocanita de mazare

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos