Biban in saramura cu boia

Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se curata pestii inauntru si se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg biban
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita de boia
  • 1 pahar apa.

Mod de preparare

Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei.  Cine tine sa-i curete intai de solzi, poate sa incerce cu razatoarea de legume.


Bibanul in saramura se serveste rece cu mamaliga.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...