Calcan fiert

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece mare coada si inotatoarele de jur imprejur.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg calcan
  • 2 l apa
  • sare
  • 6 cartofi mijlocii
  • 50 g unt proaspat.

Mod de preparare

De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece mare coada si inotatoarele de jur imprejur si se spala bine in mai multe ape. Se face o taietura in lung pe partea unde pielea este neagra, aproape de sira spinarii, astfel incat la fiert pestele sa fie patruns la fel de caldura.
Se asaza pestele in vasul special de fiert peste cu partea alba in sus, cu apa rece si  putina sare. Se pune la foc mare pana incepe sa fiarba. Se trage apoi pe marginea masinii si se lasa sa fiarba in clocote mici. Se incearca cu un chibrit. Cand lemnul intra usor in partea cea mai groasa, pestele este fiert.
Se curata de piele, se asaza pe farfurie si se serveste cu cartofi fierti si cu unt. Pestele taiat din bucata se fierbe in acelasi fel.
Foarte gustos este ficatul de calcan. Se poate pregati fiert sau prajit, ca si pestele.


Calcanul fiert se serveste cu cartofi fierti si cu unt.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii