Calcan prajit in unt

Pentru calcan prajit in unt se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu putin lapte. Se incinge unt intr-o tigaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg calcan
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt proaspat
  • 1/2 lamaie
  • frunze de patrunjel.

Mod de preparare

Pentru calcan prajit in unt se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu putin lapte. Se incinge unt intr-o tigaie. Se scurg bucatile din lapte, se dau prin faina si se prajesc in unt. Se asaza pe farfurie, iar deasupra se toarna unt proaspat topit si putina zeama de lamiie. Se presara patrunjel verde, tocat.


Calcanul prajit in unt se serveste foarte fierbinte, cu cartofi fierti, asezati imprejur.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...