Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Pestele il poti pregati cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un p

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Caras sau alt peste
  • Malai
  • Usturoi
  • Ulei pentru prajit
  • 1 galbenus
  • faina
  • Condimente : cimbru
  • piper
  • boia
  • vegeta
  • oregano etc

Mod de preparare

Pestele il poti pregati cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il condimentez bine pe toate partile. Ca sa se prinda ingredientele mai bine il puteti unge cu putin ulei de masline. Se introduce la frigider pana a doua zi cand il preparam. Se face un mujdei din usturoi : se freaca usturoiul pisat la mojar cu putina vegeta si galbenus. Adaugam treptat cate putin ulei de masline si frecam energic. Se pune apa cu sare intr-un ciaun si se pune malai in ploaie. Daca vreti sa fiti sigura de reusita mamaligii, sa nu iasa cocoloase, puteti pune malaiul de la inceput cat este apa rece, tot in ploaie. Eu pun din ochi malaiul. Se amesteca tot timpul in ea. Daca nu este fiarta si ii mai trebuie apa adaugati doar apa calda. Dam pestele prin putina faina si il scuturam de surplus. Se prajeste intreg in ulei bine incins astfel se va face uniform si carnea nu se va arde. Se tine cateva minute pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta. .


Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca