Chiftele din crab (reteta lui Wolfgang Puck)

Cu aceasta reteta de chiftele de crab cu sos remoulade vor fi serviti invitatii balului de la decernarea premiilor Oscar din 2012. Reteta ii apartine lui Wolfgang Puck, care si semneaza meniul, pentru a 18-a oara la rand.

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de smantana
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 3 sferturi de cana de ceapa rosie tocata marunt
  • 1/2 de cana de ardei gras rosu tocat marunt
  • 1/2 de cana de ardei gras galben tocat marunt
  • 2 oua batute usor
  • o jumatate de kilogram de carne de crab
  • 2 ardei iuti proaspeti fara seminte si tocati marunt
  • 2 linguri de busuioc tocat marunt
  • 2 linguri de patrunjel tocat marunt
  • 2 cani de panko (pesmet japonez)
  • pentru a oferi o consistenta fainoasa
  • o jumatate de lingura de piper alb macinat
  • 2 linguri de sare
  • 1/2 de cana de unt

Mod de preparare

Acum ca aveti toate ingredientele, sa pregatim chiftele din carne de crab.

Intr-o cratita puneti smantana, usturoiul, rozmarinul si boiaua de ardei. Se fierbe totul la foc mediu spre mare pana cand smantana isi pierde jumatate din volumul initial. Cand observati ca s-a fiert destul, puneti cratita deoparte si lasati compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, intr-o tigaie sote, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si ardeiul gras rosu si galben. Amestecati ingredientele frecvent pana cand capata un anumit luciu. Nu le lasati pe foc pana cand devin rumenite. Puneti apoi legumele pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, combinati ouale, carnea de crab, ardeiul iute, busuiocul, patrunjelul, tarhonul, o cana de panko, sarea, piperul alb, smantana pregatita anterior si legumele sotate. Amestecati aceasta compozitie cu atentie pana cand totul este bine omogenizat. Impartiti amestecul in 12 parti egale. Fiecare parte ar trebui sa aiba in jur de 100 de grame. Din fiecare parte rezultata formati cate o chifteluta. Intr-o tigaie, incalzita in prealabil, puneti o patrime de cana de unt la foc mediu spre mare. Prajiti cate sase chiftelute in tigaie pana in momentul in care baza lor devine aurie. Aceasta procedura nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 minute. Apoi, luati o spatula si intoarceti chiftelutele pe cealalta parte. Luati tigaia de pe foc si puneti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-le la copt in jur de 2 minute. Scoateti tigaia din cuptor, puneti chiftelutele pe o farfurie iar apoi reluati procesul de mai sus cu celelalte 6 chiftelute ramase.


Serviti imediat cu sosul Remoulade.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca