Crap cu lamaie si portocala

Curata crapul, cresteaza-l pe ambele parti, freaca-l bine cu sare, piper si ulei de masline si lasa-l la rece zece minute. Intre timp se pregatesc gra

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg crap (2 bucati)
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curata crapul, cresteaza-l pe ambele parti, freaca-l bine cu sare, piper si ulei de masline si lasa-l la rece zece minute. Intre timp se pregatesc gratarul. Cand s-a incis foarte bine, pune bucatile de crap. Din cand in cand, intoarce-le alternativ pe o parte si pe alta pana cand s-au prajit si patruns foarte bine. Freaca apoi cateii de usturoi zdrobiti cu zeama de lamaie si putin suc de portocala. Stropeste pestele si decoreaza cu felii de portocala.
Alte retete:

Ardei umpluti

Peste gatit in stil marocan

Gratar de porc cu vinete coapte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...