Crap cu masline

Pentru crap cu masline pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • ulei - 200 ml
  • masline - 200 g
  • ceapa - 100 g
  • arpagic - 200 g
  • pasta de tomate - 70 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • lamaie - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap cu masline pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala; jumatate se taie rondele subtiri si din restul se extrage sucul. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dizolva in 150 ml apa. Bucatile de peste se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei si se introduc la cuptor la o temperatura moderata. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa, la care se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in apa rece (cca 500 ml), piper, sare si se fierbe. Arpagicul se inabusa in 50 ml ulei; in sos se adauga masline si se fierb 10 minute. Sosul obtinut se toarna in tava peste bucatile de peste. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin, suc de lamaie, patrunjel verde si se introduc la cuptor cca 5 minute.

Crapul cu masline se serveste cu felii de lamaie si patrunjel verde deasupra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...