Crap cu sos de vin rosu

Pentru crap cu sos de vin rosu pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • vin rosu - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • faina - 50 g
  • arpagic - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap cu sos de vin rosu pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie cuburi (cele conservate se spala, se scurg de lichid si se taie). Patrunjelul se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Se unge cu ulei o tava pe care se aseaza bucatile de peste; deasupra se presara ulei si se introduce la cuptor cca 10 minute. Se scurge uleiul ramas in alt vas in care se inabusa ceapa, arpagic, morcovi si se adauga piper dupa gust. Separat, ciupercile se inabusa in unt. Legumele inabusite se amesteca cu vin rosu si patrunjel verde. Peste legume se aseaza bucatile de peste cu rosii deasupra.

Crapul cu sos de vin rosu se serveste cald sau rece.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii