Crap la cuptor cu rosii

Crapul se curata de solzi si se goleste de maruntaie. Se taie apoi in bucati si se pun intr-un vas dreptunghiular. Se potriveste de sare si piper si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap
  • 100 gr unt
  • 3-4 rosii
  • 3 ardei grasi
  • 1 lamaie
  • 6 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 paharel vin

Mod de preparare

Crapul se curata de solzi si se goleste de maruntaie. Se taie apoi in bucati si se pun intr-un vas dreptunghiular. Se potriveste de sare si piper si se presara deasupra cimbru, apoi se pune ceapa taiata felii foarte subtiri, printre felii de rosii si ardei gras, usturoi taiat felii subtiri, patrunjel tocat si felii de lamaie curatate de coaja. Deasupra se toarna uleiul si vinul si se introduce vasul in cuptorul preincalzit in prealabil.


Se serveste cald, impreuna cu garnitura de cartofi sau legume.

Alte retete:

Supa de galuste

Placinta cu dovleac

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...