Crap la protap simplu

Pentru crap la protap simplu pestele se curata, se spala si se sareaza, apoi se despica in doua in zona spinarii; fiecare jumatate se pune in protap.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • peste - 600 g
  • pulbere de schinduf - 1/2 lingurita
  • cimbrisor
  • ardei
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap la protap simplu pestele se curata, se spala si se sareaza, apoi se despica in doua in zona spinarii; fiecare jumatate se pune in protap (o tepusa). Daca pestele este mai mic, ajunge un singur protap, fixat de-a lungul, la mijlocul jumatatii de crap. Daca este mai mare, se folosesc doua protapuri: unul catre coada si altul spre cap, intinzand carnea crapului cu doua dranite (sindrile) in lungul pantecului si al sirei spinarii (protapul fiind in curmezis). La pestele mare (ca sa se friga uniform) se pun trei protapuri. Se poate infinge protapul in peste, ori de la cap spre coada, ori invers. Protapurile se infing in pamant, in locurile unde este mai umed; pestele se aseaza aplecat, cu pielea inspre foc, inclinand usor protapurile inspre jar, ca o proptea. Pestele se aseaza la protap in partea de unde sufla vantul, la o

departare convenabila fata de flacara si jar, pentru ca flacara, si mai cu seama fumul, sa nu patrunda in peste. Se frige la foc bun. Cand este aproape gata, se presara pulberile aromate impreuna cu ardeiul.

Crapul la protap simplu se poate servi atat cald, cat si rece.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide