Crap umplut

Se curata crapul si se maseaza pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta dupa care l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 crap mare
  • 1 mana de orez
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • o mana verdeata tocata
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de apa
  • condimente
  • 1 pahar mic de ulei de masline
  • 1 cana de vin alb
  • cateva tomate taiate felii
  • cativa catei de usturoi intregi
  • 2 foi de dafin
  • lamaie

Mod de preparare

Se curata crapul si se maseaza pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta dupa care l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare si am calit in ulei de masline. Am adaugat orezul si am calit apoi am adaugat ciupercile din conserva taiate felii sau daca doriti tocate mai marunt dupa preferinta si scurse bine si am mai inabusit pana a scazut zeama.Adaugam si 1 morcov tocat marunt si calim. Dupa ce s-au calit bine mai poti pune cateva minute un capac peste pentru a se inabusi si mai bine. Se condimenteaza putin si cu compozitia se umple pestele. Se leaga burta cu sfoara si se pune in tava morcovul, ardeiul si o ceapa mica taiate rondele. Peste ele se aseaza pestele si se adauga vinul, apa, sucul de rosii, tomatele taiate felii, usturoiul, foile de dafin, uleiul, vinul si se baga la cuptor pana scade din compozitie aproximativ 40 minute. La sfarsit se adauga patrunjel tocat si se serveste cu lamaie.


Se aseaza pestele bucati zdravene in farfurie impreuna cu sosul din tava si binenteles nelipsitul vin alb.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca