Crap umplut

Se curata crapul si se maseaza pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta dupa care l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 crap mare
  • 1 mana de orez
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • o mana verdeata tocata
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de apa
  • condimente
  • 1 pahar mic de ulei de masline
  • 1 cana de vin alb
  • cateva tomate taiate felii
  • cativa catei de usturoi intregi
  • 2 foi de dafin
  • lamaie

Mod de preparare

Se curata crapul si se maseaza pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta dupa care l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare si am calit in ulei de masline. Am adaugat orezul si am calit apoi am adaugat ciupercile din conserva taiate felii sau daca doriti tocate mai marunt dupa preferinta si scurse bine si am mai inabusit pana a scazut zeama.Adaugam si 1 morcov tocat marunt si calim. Dupa ce s-au calit bine mai poti pune cateva minute un capac peste pentru a se inabusi si mai bine. Se condimenteaza putin si cu compozitia se umple pestele. Se leaga burta cu sfoara si se pune in tava morcovul, ardeiul si o ceapa mica taiate rondele. Peste ele se aseaza pestele si se adauga vinul, apa, sucul de rosii, tomatele taiate felii, usturoiul, foile de dafin, uleiul, vinul si se baga la cuptor pana scade din compozitie aproximativ 40 minute. La sfarsit se adauga patrunjel tocat si se serveste cu lamaie.


Se aseaza pestele bucati zdravene in farfurie impreuna cu sosul din tava si binenteles nelipsitul vin alb.

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...