File de salau frantuzesc

Pentru file de salau frantuzesc pestele se spala si se portioneaza. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de salau - 700 g
  • faina - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 100 ml
  • sos tomat - 250 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru file de salau frantuzesc pestele se spala si se portioneaza. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Sosul tomat se incalzeste. Faina se cerne si se amesteca cu galbenusurile de ou. Albusurile batute spuma se adauga la compozitia din faina cu galbenusuri si se amesteca pentru omogenizare. Fileurile se sareaza, se trec prin compozitie si se prajesc in ulei fierbinte.

Fileul de salau frantuzesc se serveste cald, cu sos tomat si garnitura de cartofi.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos