Pentru file de salau portughez pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.
Pentru file de salau portughez pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii; 5 rosii se pastreaza intregi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Salata verde se curata si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fileul de salau se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si se prajeste pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa, rosiile taiate felii, 750 ml apa fiarta si se continua fierberea. in sosul format se aseaza bucatile de peste; pe fiecare bucata de salau se pune cate o rosie si se introduce la cuptor. La sfarsit, se adauga vin, piper si sare.
Fileul de salau portughez se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti