File de somon cu salata de bureti

FILE DE SOMON Spalati carnea de peste, apoi uscati-o pe un servet de bucatarie. Se stropesc fileurile cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si p

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PT FILE DE SOMON (4 persoane):
  • 4 buc. file de somon
  • 4 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • PT SALATA DE BURETI(4 persoane):
  • 150 g rucola
  • 200 g rosii cherry
  • 500 g bureti
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri vin rosu (sau supa)
  • 4 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

FILE DE SOMON

Spalati carnea de peste, apoi uscati-o pe un servet de bucatarie. Se stropesc fileurile cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper. Se prajesc apoi in ulei incins, la foc mediu, intr-o tigaie mare.

Se servesc cu salata de bureti.

SALATA DE BURETI

Spalati rucola si rosiile cherry, taiati-le si asezati-le pe un platou. Curatati buretii, eventual, taiati-i in doua. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o inele. Curatati usturoiul si tocati-l marunt.

Amestecati vinul rosu cu otetul, mustarul, mierea si 6 linguri de ulei de masline, apoi condimentati cu sare si ulei.

Intr-o tigaie mare incingeti 4 linguri de ulei. Caliti ciupercile si ceapa cca. 4 minute. Adaugati usturoiul, caliti-l de asemenea si condimentati-l cu sare si piper.

Amestecati buretii cu sosul de otet si cu salata pregatita.


Pofta buna!

Reteta File de somon cu salata de bureti a fost propusa de eileen-cuisine pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Somon cu lamiie,

Salata de somon si cartofi aburiti,

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...