Macrou cu mamaliga

Macrou cu mamaliga este o mancare usoara si satioasa. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, mamaliga, usturoi, hrean, sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati macrou
  • 1 lamaie
  • 1 capatana de usturoi
  • putin hrean ras
  • un praf de sare
  • 2 lingurite ulei de masline
  •  
  • Pentru mamaliga:
  • 1
  • 5 l apa
  • putina sare
  • 2 kg faina de porumb cernuta

Mod de preparare

Macrou cu mamaliga

Reteta se pregateste asa: se ia pestele si se taie capul, aripioarele si coada pestilor, dupa care se curata de maruntaie si se spala in apa curata. Acestia se pun la fiert la foc potrivit in apa cu sare pana ce incepe sa crape pielea de pe ei, dupa care se scot pe un platou si se curata de piele cat sunt inca fierbinti. Folosind dosul cutitului se scot toate oscioarele pana ce carnea ramane curata. Separat, se curata usturoiul, se piseaza si se freaca impreuna cu hreanul ras (un varf de cutit), sare, 2 lingurite de ulei de masline si cu zeama de la 1 lamaie. Intreaga compozitie se amesteca bine dupa care se pune peste carnea de peste. Se amesteca dupa care se lasa deoparte. Malaiul se pune la fiert cu putina sare iar cand apa incepe sa fiarba se pune treptat faina, invartind mereu cu facaletul, pentru a nu se forma cocoloase. Mamaliga se face potrivit de moale, astfel incat sa poata fi modelata. Cand e gata, se rastoarna pe un platou sau pe un fund de lemn. In mijlocul ei se face o gaura mare unde va fi asezata compozitia de peste cu usturoi, dupa care se acopera compozitia cu mamaliga. In final se acopera totul cu un servet curat din panza si se lasa la racit 5-10 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.


Alte retete recomandate:

Stiuca cu legume

Crap cu maioneza

Pastrav cu legume la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca