Macrou cu mamaliga

Macrou cu mamaliga este o mancare usoara si satioasa. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, mamaliga, usturoi, hrean, sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati macrou
  • 1 lamaie
  • 1 capatana de usturoi
  • putin hrean ras
  • un praf de sare
  • 2 lingurite ulei de masline
  •  
  • Pentru mamaliga:
  • 1
  • 5 l apa
  • putina sare
  • 2 kg faina de porumb cernuta

Mod de preparare

Macrou cu mamaliga

Reteta se pregateste asa: se ia pestele si se taie capul, aripioarele si coada pestilor, dupa care se curata de maruntaie si se spala in apa curata. Acestia se pun la fiert la foc potrivit in apa cu sare pana ce incepe sa crape pielea de pe ei, dupa care se scot pe un platou si se curata de piele cat sunt inca fierbinti. Folosind dosul cutitului se scot toate oscioarele pana ce carnea ramane curata. Separat, se curata usturoiul, se piseaza si se freaca impreuna cu hreanul ras (un varf de cutit), sare, 2 lingurite de ulei de masline si cu zeama de la 1 lamaie. Intreaga compozitie se amesteca bine dupa care se pune peste carnea de peste. Se amesteca dupa care se lasa deoparte. Malaiul se pune la fiert cu putina sare iar cand apa incepe sa fiarba se pune treptat faina, invartind mereu cu facaletul, pentru a nu se forma cocoloase. Mamaliga se face potrivit de moale, astfel incat sa poata fi modelata. Cand e gata, se rastoarna pe un platou sau pe un fund de lemn. In mijlocul ei se face o gaura mare unde va fi asezata compozitia de peste cu usturoi, dupa care se acopera compozitia cu mamaliga. In final se acopera totul cu un servet curat din panza si se lasa la racit 5-10 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.


Alte retete recomandate:

Stiuca cu legume

Crap cu maioneza

Pastrav cu legume la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa