Mancarea de somn cu peste are urmatoarele ingrediente: somn, rosii, ulei, faina, ceapa, ienibahar, dafin, sare.
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in ulei, se adauga 1/2 lingurita de faina, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin si rosiile fierte si strecurate. Se lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc.
Bucatile de somn date prin faina se prajesc pe ambele parti, se aseaza in cratita cu sos si se pun la cuptor pana scad.
Se poate servi cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Ciuperci la cuptor
Pulpa de miel la cuptor
Placinta cu mere delicioasa
Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...
Ciorba de salauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj