Pastrav copt cu cartofi in sos de creme fraiche, nuca si hrean

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau treapta a 9-a la cel pe gaz. Uscati cartofii taiati felii tamponandu-i cu un servet de hartie si apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr cartofi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 4 pastravi intregi
  • 1 lingura de hrean
  • 250 gr creme fraiche
  • 300 gr nuci proaspete
  • 1 lamaie
  • cimbru

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau treapta a 9-a la cel pe gaz. Uscati cartofii taiati felii tamponandu-i cu un servet de hartie si apoi acoperiti-i cu un strat subtire de ulei de masline. Asezonati-i si asezati-i intr-un singur strat, intr-o tava mare de copt. Introduceti-i in cuptor, pe gratarul de jos si lasati-i acolo in jur de 15 minute, pana cand devin crocanti si aurii. Intre timp, uscati pastravul, curatat de solzi si maruntaie, in prealabil, tamponandu-l cu un servet de bucatarie, apoi cu ajutorul unui cutit ascutit, crestati oblic fiecare peste pe ambele parti. Astfel, ii veti permite caldurii sa actioneze mai bine si condimentelor sa-l patrunda. Ungeti-I cu ulei de masline si asezonati-l. Pentru un plus de aroma, puteti impana pestele cu plante aromatice ca cimbrul. Gatiti pestele in partea de sus a cuptorului, vreme de 12 minute, pana cand devine crocant si se rumeneste frumos. In acest timp puteti sa preparati sosul. Intr-un bol, amestecati hreanul cu creme fraiche si cu nucile, dupa care asezonati-le bine. Stoarceti deasupra suc de lamaie, dupa gust. Serviti pestele alaturi de cartofi, impreuna cu o lingura buna de sos cu creme fraiche.


Se serveste impreuna cu salata verde, paine unsa cu unt si un pahar de bere.

Alte retete de mancaruri cu peste recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert american apple pie

Placinta americana cu mere, cu un blat fraged facut cu unt, o umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara si un topping...

Desert american apple pie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise