Peste cu cartofi si conopida la cuptor

Se curata si se spala cartofii. Se taie ca pentru cartofi prajiti, dar mai mari. Se spala si despica in buchetele conopida. Se opareste conopida in a

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mari
  • o conopida medie
  • o conserva mica rosii in suc propriu
  • un peste mediu intreg sau file
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • o cana de apa
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala cartofii. Se taie ca pentru cartofi prajiti, dar mai mari. Se spala si despica in buchetele conopida. Se opareste conopida in apa cu sare cateva minute. Se aseaza intr-o tava de cuptor cartofi, conopida, apa, uleiul, si se sareaza, pipereaza dupa gust (se poate si fara pentru cei care tin regim).Se pune la cuptor pentru 20 minute si se verifica daca s-au inmuiat si cartofi. Se toarna rosiile, se pun foile de dafin, si usturoiul taiat feliute. Se mai da 10-15 minute la cuptor pana s-au fiert un pic si rosile, apoi se aseaza deasupra pestele curatat si spalat. Se mai lasa 15 minute la cuptor.


Se poate servi optional cu sos de usturoi pe deasupra.

Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!