Peste prajit

Curatam pestele, nu taiem capul si coada, aruncam doar maruntaiele. Creastam oblic ambele parti exterioare ale pestelui si il asezonam cu sare si pipe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 peste de 2 kg
  • busuioc
  • daca se poate proaspat
  • patrunjel daca se poate proaspat
  • piper
  • sare
  • salvie
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 cepe rosii
  • 5 kg cartofi
  • ulei
  • unt

Mod de preparare

Curatam pestele, nu taiem capul si coada, aruncam doar maruntaiele. Creastam oblic ambele parti exterioare ale pestelui si il asezonam cu sare si piper. Condimentele verzi le rupem putin astfel ca gustul sa fie mai intens. Umplem pestele cu verdeata de busuioc, patrunjel si rondele de ceapa. Taiem o folie astfel incat sa inveleasca pestele de 4 ori. Indoim folia in doua si punem pe ea carofii feliati si ceapa. Punem deasupra pestele umplut si turnem peste el ulei de masline. Punem deasupra bucatele de unt. Invelim pestele in folie si lasam loc pentru sosul care va rezulta. Coacem in cuptor aprox. 20 de minute.
Alte retete culinare recomandate

Zacusca de peste

Ciulama ciuperci

Ciuperci umplute

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii