Peste prajit

Curatam pestele, nu taiem capul si coada, aruncam doar maruntaiele. Creastam oblic ambele parti exterioare ale pestelui si il asezonam cu sare si pipe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 peste de 2 kg
  • busuioc
  • daca se poate proaspat
  • patrunjel daca se poate proaspat
  • piper
  • sare
  • salvie
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 cepe rosii
  • 5 kg cartofi
  • ulei
  • unt

Mod de preparare

Curatam pestele, nu taiem capul si coada, aruncam doar maruntaiele. Creastam oblic ambele parti exterioare ale pestelui si il asezonam cu sare si piper. Condimentele verzi le rupem putin astfel ca gustul sa fie mai intens. Umplem pestele cu verdeata de busuioc, patrunjel si rondele de ceapa. Taiem o folie astfel incat sa inveleasca pestele de 4 ori. Indoim folia in doua si punem pe ea carofii feliati si ceapa. Punem deasupra pestele umplut si turnem peste el ulei de masline. Punem deasupra bucatele de unt. Invelim pestele in folie si lasam loc pentru sosul care va rezulta. Coacem in cuptor aprox. 20 de minute.
Alte retete culinare recomandate

Zacusca de peste

Ciulama ciuperci

Ciuperci umplute

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!