Peste si legume pane

Fierbem zeama de baza dashi, adaugam sake, sos de soia, fulgi de bonito, zahar, tragem de pe foc, iar cand bonito se depune, se strecoara prin hartie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dl zeama de baza dashi
  • 5 dl sos de soia deschis la culoare (de ex. gen Kikkoman-)
  • 5 dl sake (vin din orez)
  • 2 lingurite de zahar
  • fulgi de bonito (peste ton taiat subtire cat firul de par
  • uscat)
  • diferite legume taiate in bucatele ( tuchini
  • vinete
  • ardei
  • ciuperci
  • cartofi dulci
  • ceapa
  • morcovi)
  • 8 bucati de scampi (se curata racii
  • se inmoaie
  • se storc sa nu devina strambe)
  • 8 cubulete de file de somon de 2x2 cm
  • 2 oua
  • 3 dl apa cu gheata
  • 200 g faina cernuta prin sita
  • ridichi albi - sloi de gheata (razuiti foarte marunti)
  • ghimbir (razuit foarte marunt)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Fierbem zeama de baza dashi, adaugam sake, sos de soia, fulgi de bonito, zahar, tragem de pe foc, iar cand bonito se depune, se strecoara prin hartie de filtru, apoi acest sos il punem deoparte. Se amesteca lejer ouale in apa cu gheata, adaugam faina, apoi le amestecam, chiar daca raman cocoloase.

Intr-o tigaie mare turnam ulei pana la inaltimea de aprox. 2 cm si il incingem. Dam pestele si racii prin faina, dam prin amestecul de mai sus ssi il prajim sa fie de culoarea mierii.

Legumele le dam prin sos fara sa le dam prin faina, apoi le prajim, le scurgem, apoi le punem intr-un cosulet captusit cu hartie sau pe o tavita in forma piramidala. Ridichii si ghimbirul, amestecate in prortie de 10:1 , le stoarcem, formam o piramida si le punem in sos.

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...