Piftie de crap

Pentru piftia de crap se curata pestele ca pentru rasol. Se taie bucati potrivite si se pun impreuna cu capul intr-o cratita cu atata apa, cat sa le cuprinda.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • 1/2 l apa
  • sare
  • 3 catei de usturoi.

Mod de preparare

Pentru piftia de crap se curata pestele ca pentru rasol. Se taie bucati potrivite si se pun impreuna cu capul intr-o cratita cu atata apa, cat sa le cuprinda. Se fierb la foc potrivit. Se ia spuma si se adauga putina sare. Se tin pana ce zeama a scazut destul, astfel incat, luand o picatura intre degete, sa se simta cleioase. Daca pestele este fiert, iar zeama nu este destul de concentrata, se scoate pestele si se lasa sa scada zeama cat trebuie. La nevoie se poate adauga o foaie de gelatina. Se asaza pestele intr-o farfurie adanca sau intr-un castron si deasupra se strecoara zeama. Dupa gust se poate adauga putin usturoi pisat in zeama racorita, inainte de a fi strecurata in castron. Piftia de crap se tine cateva ore la rece pentru ca sa se inchege.


Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide