Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 bucati de filé de salau
  • 4 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o telina
  • 2 cepe
  • o caciulie de usturoi
  • 4 ardei copti
  • 300 g popinci fierte
  • 3 rosii
  • 100 g faina de grau
  • sare
  • piper
  • delicat
  • 400 g smantana buna
  • 300 g unt si
  • un pahar de vin alb
  • patrunjel ori
  • frunze de telina de decor

Mod de preparare

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet si se lasa sa stea timp de o ora, dupa care se clateste, se scurge de apa si se da prin faina de grau, apoi se prajeste in unt pe ambele parti. Lasam pestele deoparte si pe rand calim in unt si zarzavaturile – cartofii, morcovul, patrunjelul, telina, ceapa, ardeii si popincile. Asezam in tava - unt, zarzavat, peste, zarzavat, popinci, usturoi, ardei, condimente, iar deasupra asezam felii de rosii. Se da la cuptorul incins timp de 30 de minute, apoi se scoate, dupa care adaugam smantana si mai dam la cuptor timp de 10 minute.


Plachia de peste se decoreaza cu verdeata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de miel

Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.

Friptura de miel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca