Plachie la cuptor cu legume si vin

Pentru plachie la cuptor cu legume si vin se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Este o mancare de peste delicioasa, in care pestele copt in cuptor se potriveste perfect cu legumele.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg peste (stiuca
  • crap
  • salau etc.)
  • 7-8 cepe mari
  • 2 cesti de ulei
  • 3-4 rosii
  • 1 pahar vin
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru plachie la cuptor cu legume si vin se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei. Se adauga rosiile curatate si taiate, piper, mult patrunjel tocat si vin, amestecand totul bine. Dupa ce s-au prajit se pune totul intr-o tava, se asaza bucatile de peste deasupra si se da la cuptor la foc potrivit, iar din cand in cand se toarna sos deasupra pestelui. Cand este gata plachia se asaza pe o farfurie si se poate servi calda sau rece, dupa plac.


Plachia la cuptor cu legume si vin este o mancare cu peste delicioasa.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos