Platica cu saramura picanta de legume

Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 platici la cel putin 1kil fiecare
  • 5-6 rosii
  • 2 cepe
  • 1 telina cu frunze
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 ardei grasi
  • 2-3 ardei capia rosii
  • 2-3 ardei iuti
  • 1 pahar de vin alb
  • 100 ml ulei
  • 2 legaturi de marar si patrunjel
  • 1 pahar de faina
  • 2 linguri de condiment de peste
  • 1-2 capatini de usturoi
  • o lingura de piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os, Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunde prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins.


Pentru saramura se pun la copt legumele pe jar sau pe plita apoi se curata de coaja. Se paseaza bine cu furculita sau se dau prin razatoare. In uleiul in care s-a prajit platicile se pune faina amestecandu-se rapid fara sa se rumeneasca, doar cat este cuprinsa de ulei, peste care se toarna legumele pasate si se mesteca sa se inglobeze adaugandu-se si vinul. Se lasa sa clocoteasca la foc mic pana scade si la sfarsit se adauga verdeata tocata foarte marunt si usturoiul bine zdrobit si se potriveste, daca este nevoie, din sare si piper.

Se pune platica pe platou peste care se toarna saramura.
Se serveste neaparat cu mamaliga, iar saramura care ramane, de ramane, se poate pune pe felii de paine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!