Rulouri de hering cu legume

Dupa ce am curatat pestele, l-am transformat in fileuri. Am inceput sa-l tai de la coada spre cap, urmarind sira spinarii. Apoi oasele vizibile le-am

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • hering proaspat
  • morcovi
  • praz
  • patrunjel verde
  • vin alb
  • sare
  • piper
  • apa
  • o lingura de ulei
  • lamaie

Mod de preparare

Dupa ce am curatat pestele, l-am transformat in fileuri. Am inceput sa-l tai de la coada spre cap, urmarind sira spinarii. Apoi oasele vizibile le-am scos cu ajutorul unei pensete. Am stropit fileurile cu zeama de lamaie si le-am lasat sa se odihneasca. Am taiat legumele, de preferat cat mai subtire ca sa se poata patrunde repede. Apoi pe fiecare file am pus cate un manunchi de legume, l-am infasurat cu grija si am bagat o scobitoare prin peste ca sa nu se desfaca la cuptor. Am sarat si piperat fileurile si le-am asezat intr-o tava in care am turnat un pahar cu apa si o lingura de ulei. Am bagat tava la cuptor cca 15 minute, la 200 de grade C. Am redus focul (cam la 150 grade), am scos tava din cuptor, am turnat vinul si am lasat iar pestele la facut inca 15 minute.

Se servesc cu sos de patrunjel si/sau garnitura de orez.

Alte retete culinare recomandate

Bors de peste

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii