Rulouri din Cega

Fileurile de peste se baga la marinat, de seara pana a doua zi ,intr-o cutie inchisa ermetic, in amestecul obtinut din ingredientele de la marinata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 fileuri de Cega proaspete
  • Pentru marinata:
  • un pahar de vin alb
  • cateva felii de lamaie
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • cateva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi feliati
  • 2 lingurite de legume deshidratate (delikat)
  • un praf de condimente amestec uscate (cimbrisor
  • busuioc
  • oregano
  • anason
  • maghiran
  • ceapa)
  • Pentru umplutura:
  • o ceapa mare
  • 5-6 ciuperci mari
  • sare
  • piper
  • o legatura de patrunjel
  • doua linguri de ulei de masline
  • 5 bucati de muschi feliat

Mod de preparare

Fileurile de peste se baga la marinat, de seara pana a doua zi ,intr-o cutie inchisa ermetic, in amestecul obtinut din ingredientele de la marinata.

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in uleiul de masline, impreuna cu ciupercile curatate, spalate si maruntite, se potriveste de sare si piper,se da tigaia la o parte si se amesteca cu patrunjelul taiat marunt.

Fileurile de Cega scoase din marinata se prind la capete, cu o scobitare de bambus, formand un rulou. In ficare rulou format se baga, usor cu degetul, cate o feliue de muschiulet, asezata ca un evantai, care la randul ei se umple cu umplutura de ciuperci.

Se aseaza rulourile unul langa altul in tavita de yena, se toarna marinata, se mai completeaza cu un paharel de vin, putin ulei de masline si se da totul la cuptor, pana se rumeneste frumos.
Se servesc calde cu sos din tavita, sos de usturoi si felii de lamaie.

Pofta buna!

Reteta Rulouri din Cega a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Peste la tava cu praz,

Peste - rapid si bun,

Paste cu peste

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa