Reteta de salata fierbinte cu ton are ingrediente ce se gasesc in orice supermarket, se gateste rapid si este foarte consistenta.
Pentru a realiza salata fierbinte de ton incingem prima data tiagaia. Frecam tonul cu putin ulei, il condimentam cu sare si piper dupa gust, cate 1 minut pe fiecare parte - pana e putin copt.
In acest timp puteti pune niste paine la prajit daca doriti sa va realizati singuri crutoanele.
Intr-un castron amestecam rosiile taiate pe sfert, crutoanele si 10 frunze de busuioc, cu putin ulei de masline si zeama de la lamaie. Condimentati cu sare si piper si asezati pe o farfurie. Zdrobiti busuiocul ramas intr-un mojar, adaugati smantana, adaugati din nou sare si piper dupa gust si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Puneti file-ul de ton pe farfurie, langa salata, acoperiti cu sos si gata masa!
Se serveste imediat cu smantana condimentata