Saramura de peste

Se curata pestele, apoi se cresteaza in partea de sus, se spala si se scurge bine. Se sareaza, apoi se pune pe gratar, la prajit, impreuna cu rosiile

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5-2 kg peste
  • 3-4 rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ardei iute
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata pestele, apoi se cresteaza in partea de sus, se spala si se scurge bine. Se sareaza, apoi se pune pe gratar, la prajit, impreuna cu rosiile. Se curata rosiile apoi de coaja si se toaca impreuna cu sucul de rosii, sare, piper si putina apa. Se adauga usturoiul zdrobit, ardeiul iute maruntit, apoi praful de cimbru si patrunjelul tocat marunt. Se toarna acest sos fierbinte peste peste copt si se acopera pentru cateva minute cu un capac.


Saramura se poate servi cu mamaliguta.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Ardei umpluti Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca