Sardele picante la gratar

Amestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut. Amestecam uleiul de masline cu zeama de la lamaie si piperul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 buc (1
  • 5 kg) sardele curatate si crestate pe lungime
  • 100 g miez de paine proaspata (din faina alba)
  • 45 g nuci taiate bucati
  • 75 g frune de hrean maruntite
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • Piper cayenne
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Amestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut.

Amestecam uleiul de masline cu zeama de la lamaie si piperul Cayenne, ungem sardelele cu jumatate din amestec.

Prajim la gratar sardelele 5 minute, le intoarcem si le ungem cu restul amestecului de piper si mai prajim 5 minute.

Servim cu cartofi noi fierti.
Alte retete peste recomandate

Zacusca de peste

Salata de peste cu spanac

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!