Sardele picante la gratar

Amestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut. Amestecam uleiul de masline cu zeama de la lamaie si piperul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 buc (1
  • 5 kg) sardele curatate si crestate pe lungime
  • 100 g miez de paine proaspata (din faina alba)
  • 45 g nuci taiate bucati
  • 75 g frune de hrean maruntite
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • Piper cayenne
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Amestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut.

Amestecam uleiul de masline cu zeama de la lamaie si piperul Cayenne, ungem sardelele cu jumatate din amestec.

Prajim la gratar sardelele 5 minute, le intoarcem si le ungem cu restul amestecului de piper si mai prajim 5 minute.

Servim cu cartofi noi fierti.
Alte retete peste recomandate

Zacusca de peste

Salata de peste cu spanac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos