Scordolea cu raci

Racii se spala in mai multe ape, se pun sa fiarba cu usturoi, foaia de dafin, boabe de piper si sare. Nucile se curata si se piseaza. Se amesteca apo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 raci
  • 30 nuci
  • 1 felie de paine
  • 1 catel de usturoi
  • ulei
  • 1 foaie dafin
  • boabe de piper
  • 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

Racii se spala in mai multe ape, se pun sa fiarba cu usturoi, foaia de dafin, boabe de piper si sare. Nucile se curata si se piseaza. Se amesteca apoi cu painea muiata in apa in care au fiert racii si apoi stoarsa si se freaca bine punand cate putin ulei, pana se leaga ca o crema. Se sareaza, pipereaza si se adauga zeama de lamaie. Se aranjeaza pe un platou rotund iar imprejur se pun coditele de raci.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Chiftele

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca