Scordolea cu raci

Racii se spala in mai multe ape, se pun sa fiarba cu usturoi, foaia de dafin, boabe de piper si sare. Nucile se curata si se piseaza. Se amesteca apo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 raci
  • 30 nuci
  • 1 felie de paine
  • 1 catel de usturoi
  • ulei
  • 1 foaie dafin
  • boabe de piper
  • 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

Racii se spala in mai multe ape, se pun sa fiarba cu usturoi, foaia de dafin, boabe de piper si sare. Nucile se curata si se piseaza. Se amesteca apoi cu painea muiata in apa in care au fiert racii si apoi stoarsa si se freaca bine punand cate putin ulei, pana se leaga ca o crema. Se sareaza, pipereaza si se adauga zeama de lamaie. Se aranjeaza pe un platou rotund iar imprejur se pun coditele de raci.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor

Chiftele

Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...