Somon aromatizat

Eu am o superstitie in fiecare an de revelion trebuie sa servim si peste pentru a avea o situatie financiara buna in anul ce urmeaza.

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 felie portocala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ierburi aromate
  • cateva boabe de piper
  • 1 buc. somon
  • 2 felii lamaie
  • sare

Mod de preparare

Somonul se spala si se sterge bine de apa. Intr-un vas stoarcem portocala si lamaia, adaugam uleiul de masline, ierburile aromate si amestecam bine.


Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul pe care l-am pregatit mai sus si masam bine cu el pestele.


Infigem cateva boabe de piper in el il acoperim si il lasam 30 minute la frigider sa patrunda bine toate aromele. Incingem o tigaie si rumenim somonul pe ambele parti.


Se poate servi cu diverse garnituri, orez, cartofi, spanac.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii